TÚLVILÁGI ÉLMÉNYEK MESÉLÖI

TÚLVILÁGI ÉLMÉNYEK MESÉLÖI


Mit látott és érzett, aki visszatért a halálból? Túlélők mesélik el élményeiket
Olyan emberek mesélték el hihetetlen élményeiket, akik már egyszer szembenéztek a halállal.

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a halál gondolata, és vajon milyen lehet utána, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is számos vallási felekezet és művészeti ág feldolgozta ezt a kérdést. Hivatalos magyarázat viszont továbbra sincs, hiszen csak az olyan emberek beszámolóira lehet hagyatkozni, akik valamilyen módon visszatértek az életbe, tehát nem haltak meg véglegesen.

Az orvostudomány három különböző csoportra osztja az élet végét: a klinikai halál állapotában az életjelek, mint keringés, agyműködés vagy légzés szünetelnek, de nem szűntek meg, innen tér vissza a legtöbb beteg. Az agyhalál esetében az agy már nem képes a szervezet további irányítására, a beteg vegetál, de orvosi úton még életben tartható. A biológiai halál esetében lehet végleges, visszafordíthatatlan folyamatról beszélni.Mit tapasztaltak, akik már visszatértek?Biológiai halál esetében nem lehet visszatérőkről beszélni, ám akiknek agyhalálban vagy klinikai halálban volt részük, felépülés után gyakran számolnak be arról, mit is láttak, amikor élet-halál között lebegtek. Minden vallás máshogy áll a halál utáni élet vagy a túlvilág kérdéséhez, így ebben nehéz állást foglalni, viszont annyi biztos, hogy akik visszatértek a halálból, azok gyakran földöntúli élményként írták le ezt az állapotot.

1994-ben egy ortopéd szakorvos, Tony Cicoria egy nyilvános telefonfülkében hívta fel édesanyját, majd miután letette, elindult. Ekkor viszont belecsapott egy hatalmas villám. A férfi elmondta, hogy látta felülről saját magát, ahogy a földön fekszik, és egy kékesfehér köd lengte körül. Azt is mondta magában, hogy meghalt, de nem volt benne ijedtség, inkább tényként kezelte. Jóllétet és békét érzett maga körül, ez volt a legragyogóbb érzés, amit valaha átélt.

Viszont minden hirtelen gyorsulni kezdett körülötte. Úgy érezte, valami húzza vissza, majd egy nőt látott, aki a test fölé hajolva szólongatja. Cicoria mögött egy nő várt a telefonfülkére, aki nem mellesleg ápoló volt egy intenzív osztályon, a villámcsapás után ő élesztette újra a férfit, ami sikerült is neki.Vannak, akik csak szeretetet éreztekAnita Moorjani négy évig küzdött a nyirokrákkal, mígnem 2006-ban kómába került, és az orvosok is már készültek a biológiai halál beálltára. A nő elérte a klinikai halál állapotát, de ennek ellenére egészen éles emlékei maradtak abból az időszakból. Kezdetben úgy érezte, mintha teste a kórházi szoba felett lebegne. Arra is emlékszik, amikor az apja meglátogatta, bár nem látta őt, mégis érezte a jelenlétét, sőt, még az ágynál elmondott szavait is hallotta. Apja biztatta, hogy meg tudja csinálni, vissza tud térni, ő viszont úgy érezte, hogy nem akart visszafordulni.

Mindent nagyon gyönyörűnek látott. Szerinte hihetetlen volt, mert először minden fájdalom eltűnt, ahogy a kellemetlenségek és a félelem is. Úgy érezte, beborítja egy feltétel nélküli szeretet, amiből nem akar szabadulni. A nő 30 órával később felébredt a kómából, majd a szervei is kezdtek rendbe jönni, mára pedig a rákot is legyőzte.Ilyen lenne a mennyország?Eben Alexander idegsebészt az agyhártyagyulladás egyik ritka fajtája támadta meg, ami tízmillió emberből egyet érint. 2008-ban került az agyhalál állapotába, és egészen elképesztő módon írta le, amit ott tapasztalt. „Egy lassan forgó, tiszta fehér fény mentett meg a földi élettől, ami egy zenei dallamhoz kapcsolódott. Ezután egy különös világot láttam, élénk és dinamikus színekkel, virágokkal, vízesések csillogó vizével.” A férfi egy hétig volt eszméletlen, majd felébredt, és semmilyen agykárosodást nem mutattak ki nála, így az orvosok sem értik, minek köszönhető ez a hirtelen gyógyulás.

Bár a szkeptikusok sokat vitatkoznak, hogy a visszatértek látomásai valódiak-e, vagy csak az agyuk teremtette ezeket a képeket, mindenesetre hátborzongató lehetett megélni ezeket a földöntúli pillanatokat, és gyakran az is megmagyarázhatatlan, hogyan épültek fel teljesen a betegek a klinikai halál állapotából.Megölte magát a professzor, hogy bizonyítsa a halál utáni létet: Thomas Bradford állítólag üzent a túlvilágrólMi történik a halál után? Thomas Bradford spiritualista öngyilkosságával szerette volna bizonyítani a tudat halál utáni létezését.

femcafe

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »