BODZAVIRÁG LEKVÁR


Bodzavirág lekvár

HOZZÁVALÓK
50 db bodzavirág,
4 citrom.
6 db alma,
kb.80 dkg cukor,
30 g van.cukor (elhagyható)
3 csomag 3:1 dzsemfix
1 I víz.

Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk … és szűrjük le. Pucolt almákat reszeljük a zselébe, a dszemfixet keverjük össze a cukorral és azt is adjuk a léhez.

Forraljuk fel és forrástól számítva főzzük még 5 percet, esetleg lehet botmixerrel pürésíteni, üvegekbe tölteni és 5 percre állítsuk fejre. Ha kihűlt irány a kamra! A cukorból kevesebbet tettem bele, csak 60 dkg-t. Szárazdunsztban pihennek. Figyeltem arra hogy a reszelt alma gyorsan belekerüljön a lébe, nehogy megbarnuljon.

—Anyukámtól úgy tanultam, hogy amikor már úgy gondolom hogy kész, akkor veszek ki belőle egy porcelán tányérkára, megvárom míg kihűl. Így látni hogy milyen állagú lesz és meg is kóstolom, hogy elég édes e nekem. Nekem is hígnak tűnt a fazékban, de kihűlve tökéletes!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »