MIT FŐZZEK MA? LEVESEK GYORSAN

MIT FŐZZEK MA? LEVESEK GYORSAN


Ebédötlet a mai napra, a Gombaragu leves daragaluskával

Hozzávalók:

1 csirkemell filé
10 dkg csiperke gomba
4-5 szelet szárított vargánya
1 zöldhagyma
40 dkg vegyes zöldség(sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, ami van otthon)
zöldpetrezselyem,
lestyánlevél
1 paradicsom
1 /2 paprika
só, bors
1 ek olaj.
Daragaluska hozzávalói:

egy közepes nagyságú tojás
4 csapott ek, búzadara
pici só
Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyem zölddel addig pirítjuk ameddig a csirkemell is kifehéredik,fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a lestyánlevelet, a paradicsomot és vízzel felengedjük. Alacsony lángon főzzük, ha megpuhultak a zöldségek és a csirkemell kockák, beletesszük a borsót . Közben elkészítjük a daragaluskát.

Elkészítés:

A tojás fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verek, majd beletesszük a tojás sárgáját, és lassan hozzáadjuk kanalanként a búzadarát. Közepes állagúra lazán összekeverjük. 10 percig pihentetjük, majd a forró
levesbe mártott kanállal beletesszük a galuskákat , alacsony hőfokon főzöm kb 5 percig főzzük, a lábast 2-3 percre befedjük. Szép nagy laza galuskák lesznek. ( lehet tenni hozzá egy teáskanál olajat is,én általában ezt kihagyom!)

Amennyiben szeretnénk a levest másnapra is eltenni akkor érdemes a galuskákat külön vízben felfőzni. Ilyenkor szoktam a főzővízbe egy kis ételízesítőt (házi készítésű) tenni.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »