TANULD MEG MEGKÜLÖNBÖZTETNI ŐKET

TANULD MEG MEGKÜLÖNBÖZTETNI ŐKET


Gyöngyvirág kontra medvehagyma- Tudd megkülönböztetni

Csodálatos, amikor a gyöngyvirágok telepekben kezdenek nyílni, és illatuk terjeng a levegőben. Gyorsan szaporodó növény, ami erdők mélyén és sok kertben is megtalálható.
Tulajdonképen talajtakaró, amiből elég pár tövet beszereznünk és egy két év alatt elszaporodik kertünkben, ha árnyékos helyre ültetjük, és jó vízelvezetésű talajt választunk számára.
Fehér virágait májusban bontja ki. Időjárástól függ. Kis csokrokban piacokon is találkozhatunk vele. Fontos tudni, hogy minden része mérgező! A növény levelei, virága, szára és az ősszel megjelenő piros bogyói is! Ezeket a bogyókat szórja el, melyekből az új növények kifejlődnek.
Nagyjából ugyan ebben az időben kezd kibújni a medvehagyma is a földből, bár kicsivel előbb, mint a gyöngyvirág, és már egyes boltok polcain meg is találhatjuk a hagymára emlékeztető leveleket. Nagyon sokan szeretik.
De nem árt vigyáznunk, ha nem ellenőrzött forrásból vásároljuk meg, mert laikusok piacokon a gyöngyvirágot árulják medvehagymaként. Emiatt tavasszal nagyon sok mérgezéses eset fordul elő, amit nem árt megelőzni. Mégis minden évben hallani ilyen esetekről.
Hasonlít ugyan a medvehagyma a gyöngyvirágra, de levelei sokkal nyúltabbak, világosabbak és elnyúlóan erezettek. Jellegzetes hagyma illatot áraszt, amikor megtörjük levelét.
Keverhetjük vajba, készíthetünk medvehagyma krémet, és főtt ételeket is ízesíthetünk vele. Nagyon egészséges és vitaminokban gazdag.

noivilag.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »