BARÁTSAGOS SZELLEMEK

BARÁTSAGOS SZELLEMEK


Barátságos szellemek

Kísértethistóriák, amelyek inkább melegséggel, mintsem félelemmel töltenek el.

Általában félelmetes, hátborzongató történeteket hallani a szellemekről, ám nem igaz, hogy csak rémisztő kísértetsztorik léteznek, ugyanis néhányuk kimondottan barátságos, kedves és segítőkész szellemekről szólnak.

A Szürke szellem megment majd egy hurrikántól: Ha ijesztőnek is hangzik a Szürke szellem elnevezés, mégis a története szerint inkább örülni kell, ha kísért, és nem megijedni, ugyanis megmentheti az ember életét.

A dél-karolinai szellem kilétét senki sem tudja, de azt igen, hogy jó szándék vezérli és a tettei magukért beszélnek. A Szürke szellemről rengeteg történet szól, de ezek a históriák abban egyformák, hogy mind hasonló módon zajlik le.

A Szürke szellem közvetlenül egy nagyobb vihar, jelentős probléma miatt jelenik meg egy fiatalember szellemalakjában Dél-Karolina part menti régióiban, hogy ott figyelmeztesse az embereket arra, hogy hurrikán közelít feléjük, ezért meneküljenek és bújjanak egy menedékhelyre.

A történetek arról is szólnak, hogy a Szürke szellem megóvja a házakat a komoly károktól, ugyanis azok az otthonok, amelyekben megjelenik, sértetlenül maradnak, még akkor is, ha a környező házakat lerombolta a természeti csapás.

Olive Thomas még mindig zavarba hozza az urakat: Olive Thomas feltűnően szép volt életében, ezzel pedig sok férfi figyelmét felkeltette, amikor kóruslányként fellépett. Életében szerettet bulizni, szépségversenyeket nyert, modellkedett és szép karriert sikerült befutnia.

Az 1920-ban, Párizsban bekövetkezett halála óta állítólag férfiakkal kacérkodik.

Aki szeretne találkozni és beszélgetni a csodás, korabeli ruhát viselő Olive Thomas szellemével, az az új amszterdami színházban futhat össze vele.

A rózsaszín palota kísérteties védelem alatt áll: Házat kísértő, és azt megvédeni akaró szellemekről bőven hallani históriákat, de Avery Louisville nemcsak az épületet, hanem az abban élőket is próbálja megóvni. A történet szerint Avery Louisville déli úriemberként ölt alakot a veszélyben lévő emberek előtt.

Amikor az 1970-es években lakásokat kezdtek kialakítani Avery Louisville kastélyából, akkor egyre többen számoltak be arról, hogy egy szellem jelent meg közvetlenül a katasztrófa előtt. Egy alkalommal egy nő ijedt meg a fürdőszobájában a szellemtől, majd nem sokkal később követ dobtak be az ablakán, ami megölhette volna.

A jelentések szerint a szellem szinte mindig megjelenik a balesetek előtt, hogy megvédje a sérülésektől azokat, akik a régi lakhelyén élnek.

A Nutt család a szerencséjét egy szellemnek köszönhetik: Sokan próbáltak már szellem észlelésekkel vagyonra szert tenni, de arról ritkán hallani, hogy egy kísértet igyekszik gazdaggá tenni az embert.

Az egyik ilyen történet arról szól, hogy az angliai Uppinghamben élő Nutt család legidősebb lánya, a 18 éves Ann rejtélyes szellemet kezdett látni, aki közölte vele, hogy valamit elrejtettek a házban. A család keresésbe fogott, de semmit sem találtak.

A segítőkész szellem azonban nem adta fel, ahogy Ann sem. A jelenés végül egy kő felé mutatott, s amikor az felborult, akkor alatta közel 200 ezüstpénz lapult egy fekete cserépben.

A barátságos inas Cold Ashtonban mindig megmutatja az utat: Évtizedek óta kong az ürességtől a Cold Ashtonban található kastély, ám ez nem volt mindig így, ugyanis régen gazdag bérlők és személyzet töltötte meg élettel az épületet. Egyesek éppen ezért gyanítják, hogy az egykori lakók közül néhánynak a szelleme még mindig a kastélyban bolyong.

Egyes beszámolók azoktól az autósoktól származnak, akik a környéken eltévedtek, és útbaigazításért megálltak a kastélynál. Mikor bekopogtak a bejárati ajtón, akkor egy inas nyitott ajtót, és segített nekik.

A történetben nemcsak az a furcsa, hogy senki sem él a kastélyban, különösen nem egy kedves inas, hanem az is, hogy amikor az inas ajtót nyitott, akkor a ház úgy nézett ki, mint új korában, majd később visszaváltozott a jelenlegi állapotára.

James L. Chaffin nem hagyta éhezni a családját: 1921-ben egy csúnya esés után halt meg a nős, négygyermekes James Lewis Chaffin. Amikor az özvegy és a négy fiú elolvasta a férfi végrendeletét, akkor legnagyobb döbbenetükre kiderült, hogy mindent a harmadik gyerek örököl, a többiek pedig semmit.

Ezután 1925-ben James Lewis Chaffin szelleme meglátogatta két fiát, akiknek elmondta, hogy a végrendelet hamisítvány, s valójában mindent rájuk és a feleségére hagyott, nem a másik fiára. Az igazi végrendelethez egyfajta kincsvadászat vezetett, ugyanis a család az egyik nyomot követte a másik után, majd végül egy régi családi Bibliába rejtve találták meg az igazi végrendelet.

Mollie továbbra is a Woodruff Fontaine házat kísérti: A történetekből általában úgy tűnik, hogy a szellemek annyira kötődnek a házakhoz, hogy azokat nem szívesen hagyják el, viszont előfordul, hogy a látogatókat nem akarják elüldözni, hanem szívesen fogadják őket.

Az egyik ilyen elbeszélés főszereplője Mollie Woodruff és a memphisi otthona, amiben egész életében élt, s a halálát is ott lelte. Azt követően, hogy a házat múzeummá alakították, az emberek arról kezdtek beszélni, hogy egy barátságos szellem kísért benne, kedvesen tanácsot ad az bútorok elrendezésével kapcsolatban, hiszen azokat az ő idejében állították fel, ellenőrzi a vendégeket, olykor letakarítja a tárgyakat vagy az ágyon pihen.

A Moss Beach Distillery-nél a Kék hölgy őrzi a sziklákat: A Kék hölgy történetének több verziója is létezik, viszont ezek mindegyike tragédiával végződik. A verziók közül az egyik legnépszerűbb az, amelyben egy csodaszép, fiatal lány, aki mindig kék holmit visel, beleszeretett egy helyes, de veszélyes férfiba, aki az észak-kaliforniai tengerparti The Moss Beach Distillery-ben zongorázott.

Bár a nő már férjnél volt, mégis amikor csak tehette, meglátogatta a zongoristát az étteremben. A fiatal hölgy az 1900-as évek elején halt meg az étterem alatti tengerparton. Az nem tisztázott, hogy leugrott-e a sziklákról, vagy másképp lelte halálát, de az biztos, hogy a halála óta hosszú kék ruhát viselő, kissé melankolikus szellemként jelenik meg.

A szomorú háttértörténet miatt ijesztő szellemre számítana az ember, ám a Kék hölgy védőszellem, akit leginkább a gyerekek látnak, ugyanis az étteremnél lévő sziklákról csodás kilátás nyílik a tájra, de ugyanakkor nagyon veszélyes a terep, ezért a szellem próbálja távol tartani a gyerekeket a szikláktól.

Ruby segítséget kapott: A szellemtörténet szerint Ruby egy kórházban dolgozott, ahol az egyik éjszaka rengeteg új munkát kapott, majd egy idősebb nővér szólt neki, hogy ellenőrizze a nyolcas szobát.

Ruby így tett, s megállapította, hogy a betegnek segítségre van szüksége, amit megadott neki. Az éjszaka folyamán az idősebb nővér még többször figyelmeztette Rubyt más betegekre, akik azonban azt mondták, hogy egy másik nővér már ellenőrizte őket.

Később Ruby megkérdezte az ápolótársait, hogy ki ez a különös, segítőkész nővér, s ekkor tudta meg, hogy egyes történetek szerint egy Martha nevű ápoló a halála után harminc évvel is ellenőrzi a betegeit.

(Forrás: noiportal

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »